Journalism is storytelling with a purpose

Dat is dan ook dé manier zijn om te omschrijven wat voor mij het doel van de journalistiek is: informeren en vooral ook inspireren. Ik vind dat een verhaal een boodschap moet hebben waarmee ik mensen aan het denken kan zetten. 

 

Daarom vind ik onderzoeksjournalistiek belangrijk, en schrijf ik het liefst ik over maatschappelijke thema’s met een persoonlijke touch. Ik ben niet bang om een lastig onderwerp aan te snijden en ga graag op pad. Mijn liefde voor journalistiek zit vooral in de pen. Ook in een digitaliserend tijdperk vind ik dat woorden nog altijd het mooiste verhaal kunnen vertellen. Wel heb ik ook ervaring opgedaan voor- en achter de camera en met audio en kan ik mijn teksten kracht bijzetten door middel van infographics en interactieve vertelvormen

 

Los van mijn schrijvende werk als journalist zet ik een pilot op binnen regionale journalistiek om als mediabedrijf beter in te kunnen spelen op de behoefte van hun doelgroep. Veel redacties baseren hun artikelen op lezerscijfers en clicks, terwijl ook die gegevens nog veel vragen onbeantwoord laten. Meer daarover lees je hier.

 

Op zijn zachts gezegd ben ik zeer ambitieus en ben ik het type dat geen genoegen neemt met minder dan het beste. Ik wil graag het onderste uit de kan halen en zoek altijd nieuwe uitdagingen. Dat is mijn kracht, maar soms ook mijn valkuil. 

 

 

Als ik geen journalistiek werk doe, houd ik zelf een blog bij en begeleid ik mensen in inspiratie en coachingstrajecten. Ook ben ik actief als Personal Body Coach en personal trainer om mensen te begeleiden bij een gezonde en sportieve leefstijl.